Workshop

Otterdam

Westerpark

Wil je meer leren over (water)tuinieren en hoe we de stadsecologie van Amsterdam in elkaar steekt ? In juni is het kunstwerk Otterdam geopend in het Westerpark. In Otterdam experimenteren we met moeras- en waterplanten die deels ontbreken in onze tuinen en parken. Op 2 en 9 september organiseren we workshops.

Otterdam is letterlijk een kweekvijver voor allerlei soorten waterplanten in de Waternatuurtuin van Westerpark. Het is een plek om verbinding te maken met het leven in en om het water. In deze workshop kijken we vanuit het perspectief van de otter naar de ecologische staat van de stad. Hoe kunnen we de biodiversiteit van Amsterdam in zijn algemeenheid versterken? Hoe kan Amsterdam weer een otterstad worden? En hoe kan het Westerpark een otterpark worden?

Water-tuinieren
In deze workshop maak je kennis met bijzondere plantensoorten die in Otterdam zijn opgekweekt en verkennen we het potentiële leefgebied van de otter. Hoe verhoudt deze zich tot de gehele biodiversiteit in de stad? Door waterplanten zelf uit te planten aan de oever en op de drijvende eilanden, leren we meer over water tuinieren.

De workshop wordt geleid door kunstenaar Theun Karelse.

Plaats: Westerpark, Waternatuurtuin (ter hoogte van de Gashouder)
Data workshops: Zaterdag 2 en en 9 september 2023
Tijd: 14.00u – 16.30u

Deelname alleen op aanmelding:
via mabel@transnatural.org

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang updates en meer

Ik stem in dat mijn persoonlijke gegevens in overeenstemming met de wet mogen worden gebruikt.