Totems of Life

van Natasja Alers in Radical City inc.

Samen met een stadsecoloog, bioloog en vogelexpert onderzoekt Natasja in dit project het verlies aan biodiversiteit in de stedelijke omgeving. De Totems of Life vormen een verenigde habitat voor stedelijk bedreigde diersoorten als mussen, spreeuwen en insecten als wilde bijen en hommels. Centraal in het onderzoek en werk staat dat de totems een gevarieerde bijdrage leveren aan het leven in de stad. De eerste (vorm) onderzoeken zijn daar en onderdeel van de tentoonstelling Radical City inc.

openbare ruimte - tentoonstelling

Totems of Life

prototype sculptuur

De totem heeft meerdere symbolische betekenissen die verwijzen naar familieclans en het bovennatuurlijke, zoals legenden en verhalen over dieren en mythische wezens. De Totems of Life zijn een ode aan de flora en fauna van Amsterdam door deze symbolisch en praktisch op een hoger voetstuk te plaatsen.

Het doel is een nieuw sculpturaal werk te ontwikkelen dat, gelaagd in hoogte, verschillende bedreigde stadsdieren onderbrengt. Het werk is een ruimtelijk en visueel statement dat zo een actieve bijdrage levert aan de stedelijke biotoop. De vorm van de Totem of Life is deels gestuurd door de behoeften van stadsdieren en deels door de herkenbare, organische stijl van Alers die daarbij aansluit.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang updates en meer

Ik stem in dat mijn persoonlijke gegevens in overeenstemming met de wet mogen worden gebruikt.