Radical City inc.

routes to a new urban landscape

De tentoonstelling op de Dutch Design Week 2023 geeft een overzicht van de meeste projecten die tot dan zijn (door) ontwikkeld en gepresenteerd binnen het programma van Radical City inc. Het Radical City inc. programma geeft vorm aan een nieuwe, klimaatbestendige en natuurinclusieve stad. Kunstenaars, ontwerpers en architecten stellen oude ideeën over een stad ter discussie en verkennen andere routes naar een nieuw stedelijk landschap. In deze stad vormen de mens, flora en fauna, de omgeving, objecten en architectuur één systeem dat in balans is.

Radical City inc. startte met een tentoonstelling bij Transnatural op 9 december 2022. Het plaatsen van diverse werken in de openbare ruimte, workshops, lezingen en een fietstocht maken ook deel uit van het programma in samenwerking met Zone2Source, DDW en Pakhuis de Zwijger. Onder tref je een overzicht van alle programma onderdelen.

Deelnemers:
Natasja Alers (NL) / Mae Engelgeer (NL) / Theun Karelse (NL) / Rollo Bryant (UK) / Klarenbeek & Dros (NL) / Bram de Vos (NL) / Green Quays (NL) / VANTOT (NL) / Crafting Plastics studio (SK) & DumoLab Research en anderen.

Locatie
Dutch Design Week
Station area, Spoor K (Studio #3 en entree),
Fuutlaan 14K, 5613 AB
Eindhoven

Geopend
Datum: 21 okt. - 29 okt. 2023
Open: 11u - 18u.

Bekijk de DDW website voor meer info.

Ondersteund door
Transnatural LabelStimuleringsfonds Creative IndustrieAmsterdams Fonds voor de KunstPrins Bernhard Cultuurfonds, VriendenLoterij Fonds, Mondriaan fonds , Gemeente Amsterdam

Sensbiom door Cratfing plastics Studio

Meer Radical City inc. programma's

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang updates en meer

Ik stem in dat mijn persoonlijke gegevens in overeenstemming met de wet mogen worden gebruikt.