Openbare ruimte

Polyspace

onderzoek en pilot

Klarenbeek & Dros ontwikkelen biomaterialen en onderzoeken eco-technologische productiemethoden voor locatie specifieke projecten en objecten. De kern van hun ontwerppraktijk is het verkennen van symbiotische relaties binnen (robotisch) gevormde structuren, waarin algen, mossen en mycelium worden ingezet voor innovatieve oplossingen. Dit leidt tot experimentele structuren, die de biodiversiteit bevordert en een verschuiving laat zien van monoculturen naar polyculturen.

Polyspace is ‘absorberende architectuur’ die in staat is  microstof te filteren. Panelen of frames met een poreuze structuur waarop mos groeit, dienen als filters met licht- en luchtdoorgangen. Deze toepassing schept mogelijkheden veelzijdige vormen zoals bushaltes, passages of wanden die bescherming bieden tegen microstof.

Klarenbeek & Dros pioniert met landschap ontwerpen waarin klimaatuitdagingen bijdragen aan vernieuwende ontwerp concepten. Sinds 2015 zetten zij zich in voor biopolymeren op basis van algen, wat hen de Dutch Material Award 2018 opleverde.
We onderzoeken met Dross & Klarenbeek hoe we Polyspace ontwerpen kunnen implementeren in de stedelijke omgeving.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang updates en meer

Ik stem in dat mijn persoonlijke gegevens in overeenstemming met de wet mogen worden gebruikt.