Living in the Radical City inc.

overzicht van commissiewerken & pilots

Living in the Radical City Inc. toont de resultaten van anderhalf jaar onderzoek en werk aan kunst- en designwerken voor de openbare ruimte in Amsterdam. Het vertrekpunt van deze werken is het streven naar een vereniging van al het leven in de stad om een aangenamere leefomgeving te creëren. Het schetst een omgeving waarin de mens, flora en fauna, omgeving, objecten en architectuur één gebalanceerd systeem vormen. Verschillende werken zijn al geïnstalleerd in de (semi) openbare ruimte, enkele zijn pilots of worden momenteel geproduceerd en vliegen later uit.

Van drijvende tuinen die de plaatselijke ecologie versterken, de Otter andere waterwezens welkom heten in de stad in het Otterdam project (van Theun Karelse); tot grote sculpturale werken Natasja Alers waarin met uitsterven bedreigde vogels en insecten huizen. Ook lichtvervuiling komt aan bod in werken van Mae Engelgeer en Rollo Bryant.

De Radical City Inc. thematiek geeft vorm aan een stad die klimaatbestendig en meer dan natuurinclusief is. Kunstenaars, ontwerpers, (landschaps)architecten en stadsecologen dagen elkaar uit traditionele stedelijke opvattingen te herzien. Samen met het publiek verkennen ze nieuwe wegen naar een toekomstgericht stadslandschap in een serie verschillende hoofdstukken en tentoonstellingen.

Amsterdam wordt gebruikt als een proeftuin voor de toekomst. Deze transformerende de tentoonstelling maakt de procesgang van deze commissiewerken inzichtelijk gedurende de gehele periode en wordt in de toekomst ook weer uitgebreid met nieuwe werken die andere thema’s aanhalen.

Deelnemers
Natasja Alers (NL) / Mae Engelgeer (NL) / Theun Karelse (NL) / Rollo Bryant (UK) (Natuurlijk Licht) / VANTOT (NL) (Natuurlijk Licht)

Gecureerd door: Arjen Bangma

Geopend
Datum: tot 26 juli 2024
Open: dinsdag t/m vrijdag, 10u - 17u.
Zaterdag 13u – 17u.

Locatie
Transnatural, Jan van Galenstraat 125 bg, Amsterdam

Ondersteund door
Transnatural LabelStimuleringsfonds Creative IndustrieAmsterdams Fonds voor de KunstCultuurfonds, VriendenLoterij Fonds, Mondriaan fonds , Gemeente Amsterdam

Radical City inc. projecten

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang updates en meer

Ik stem in dat mijn persoonlijke gegevens in overeenstemming met de wet mogen worden gebruikt.