Lavora Suede

Light Sculpture

De Lavora Suede lichtsculptuur is een de meest recente ontwerpen in een reeks limited edition werken. Lavora zoekt de grenzen op van modern beeldhouwen met nieuwe design softwaretechnologieën. Het werk is geïnspireerd op formaties van woestijnduinen wanneer deze vervormen door de wind.

Het ontwerp verspreidt licht door openingen naar buiten die het oppervlak subtiel accentueren. Het materiaal oppervlak wordt als een bron voor de weerkaatsing van licht en schaduw gebruikt, om diepte creëren. Het hedendaagse ontwerp vormt een statement binnen elke omgeving. De gloed van verlicht zand creeert een warme, serene sfeer.

Lavora bestaat voor 98% uit Beiers kwartszand dat bijzonder sterk is ondanks het delicate uiterlijk. Een natuurlijk hars-bindmiddel wordt na het 3D print proces aangebracht om de structuur verder te versterken, zonder dat de oorspronkelijke kleur en textuur verloren gaat. Deze techniek is gekozen om grondstoffen en afval te minimaliseren, en overtollig materiaal uit dit productieproces kan worden gerecycleerd. In Lavora zijn nieuwe ontwerptechnieken toegepast om modern te beeldhouwen.

Afmetingen: D 299 mm x B 277 mm x H 650 mm
Materialen: Kwartszand, bioharsbindmiddel
Technische specificaties: 18W LED E27 lamp (x2), 2700K, 240V / 120V Kabellengte 280 cm

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang updates en meer

Ik stem in dat mijn persoonlijke gegevens in overeenstemming met de wet mogen worden gebruikt.